Blog Overname van de Finse specialist in het meten van nanodeeltjes PEGASOR
Back

Overname van de Finse specialist in het meten van nanodeeltjes PEGASOR

News

CAPELEC, ontwikkelaar en fabrikant van apparatuur voor technische controle, zet zijn uitbreiding op het gebied van emissiecontrole voort en kondigt de overname aan van het Finse bedrijf PEGASOR OY.

Het Scandinavische bedrijf, overgenomen van de Noord-Amerikaanse groep COORSTEK Sensors LLC, is een cleantechbedrijf met een sterke O&O-focus op het meten van nanodeeltjes. De overname komt er op een moment dat fijnstofmeting in veel landen de nieuwe norm wordt om de emissie van uitlaatgassen te meten.

 

Terwijl PEGASOR OY octrooien, knowhow en technologieën inbrengt, wil de CAPELEC-groep verder bouwen op vastgestelde synergieën: ontwerp, industrialisering en distributie. Samen zullen de twee entiteiten hun potentieel kunnen aanwenden om geïntegreerde apparatuur te ontwikkelen en te produceren, die voldoet aan de eisen van toepassingen en de markten.

"Wij zijn verheugd dat we ons leiderschap op het gebied van emissietests kunnen consolideren door de exclusieve expertise van PEGASOR inzake fijnstofmeting op te nemen in onze groep. Wij kennen het bedrijf en de samenwerking van onze O&O-teams heeft al geleid tot nieuwe apparatuur om fijnstof te meten met het oog op technische inspecties. Deze integratie opent ook de weg naar diversificatie, gezien PEGASOR erkende knowhow heeft verworven in het meten van de luchtkwaliteit. Het complementaire karakter van de twee bedrijven en onze gedeelde waarden, innovatie en uitmuntendheid, maken deze fusie tot een voor de hand liggende keuze. Wij zijn zeer enthousiast over het vooruitzicht om in de toekomst samen te werken," aldus Thierry COTON, voorzitter van de CAPELEC-groep.

 

Juha KAARTINEN, directeur en medeoprichter van PEGASOR, voegt daar nog aan toe: "CAPELEC en PEGASOR zullen een sterk technisch en commercieel partnerschap vormen op de markten voor deeltjesmeting en -controle. Onze technologie en knowhow, gecombineerd met de industriële expertise van CAPELEC, zullen in de nabije toekomst een belangrijke impact hebben op de nieuwe markten van de periodieke technische controle. Op de lange termijn zal ons potentieel zich nog verder ontwikkelen en krijgen we toegang tot nieuwe markten. Ons team kijkt uit naar de samenwerking met het CAPELEC-team en is enthousiast over de mogelijkheden die deze overname zal creëren voor onze zakenpartners en klanten over de hele wereld.”
 

De nieuwe entiteit zal haar teams en merken behouden. Zij wil haar internationale groei voortzetten op twee groeimarkten: bewaking van de luchtkwaliteit en technische controle in de mobiliteit.


Voor meer informatie :
contact@capelec.com

Pegasor - World-class expertise in nanoparticle measurement

Design

Design

Innovation Evolutions Adaptation

Capelec Design & manufacturing

Manufacturing

Since 1989

Capelec supply

Supply

An approved network at your disposal